Proč je podzim ideální období na čištění koberců

23.10.20

Podzim je roční období, kdy se připravujeme na zimu a chceme mít doma útulno a čisto. Jedním z nejdůležitějších kroků k dosažení tohoto cíle je čištění koberců, které jsou vystaveny nečistotám, prachu, alergenům a roztočům. V tomto článku se dozvíte, proč je podzim ideální období na čištění koberců, jaké metody a prostředky používám a jak si mé služby objednat.

Proč čistit koberce na podzim?

Koberce jsou nejen hezkou součástí interiéru, ale také plní funkci tepelné a zvukové izolace. Bohužel jsou také velmi náchylné na usazování prachu, nečistot, alergenů, roztočů, bakterií a plísní. Tyto nežádoucí prvky se postupně hromadí v koberci a mohou způsobovat zhoršení kvality vzduchu, zápach, alergické reakce, respirační potíže a další zdravotní problémy.

Proto je důležité pravidelně čistit koberce alespoň jednou za rok. Podzim je ideální období na toto čištění z několika důvodů:

  • Na podzim je teplota vzduchu stále dostatečně vysoká na to, aby koberec rychle uschl po čištění. Na jaře nebo v létě může být příliš vlhko a na zimu příliš chladno.
  • Na podzim se snižuje množství pylu a prachu ve vzduchu, které by se mohlo znovu usadit na koberec po čištění.
  • Na podzim se připravujeme na zimu, kdy trávíme více času doma a chceme si užít pohodlí a útulnosti. Čistý koberec přispívá k tomuto pocitu a také chrání podlahu před poškozením způsobeným vlhkostí ze sněhu nebo deště.

Jak probíhá hloubkové čištění koberců?

Hloubkové čištění koberců je proces, který spočívá v použití speciálního stroje, který aplikuje na koberec čistící emulzi, která proniká do hloubky, materiál očistí, ošetří a provoní. Tato metoda proniká do hloubky vláken koberce a rozpouští veškeré nečistoty. Poté se tyto nečistoty odsají spolu s vodou do nádrže stroje. Tím se dosahuje maximálního odstranění prachu, roztočů, bakterií a plísní z koberce.

Hloubkové čištění koberců má několik výhod oproti běžnému vysávání nebo luxování:

  • Hloubkové čištění odstraňuje i ty nejmenší a nejhlubší nečistoty, které by jinak zůstaly v koberci.
  • Hloubkové čištění obnovuje barvu a vzhled koberce, který může být postupem času zašlý nebo vybledlý.
  • Hloubkové čištění prodlužuje životnost koberce, protože zabraňuje opotřebení a poškození vláken.
  • Hloubkové čištění zlepšuje kvalitu vzduchu v místnosti, protože snižuje množství alergenů, roztočů, bakterií a plísní, které se mohou dostat do dýchacích cest.
Podzimní výhled na Pražský hrad

Proč si nechat čistit koberce profesionálem?

Možná si říkáte, že si můžete hloubkově čistit koberce sami. Existují totiž stroje na hloubkové čištění koberců, které si můžete půjčit nebo koupit. Nicméně tato možnost má několik nevýhod:

  • Stroje na hloubkové čištění koberců, které jsou dostupné pro domácí použití, nemají stejnou sílu a účinnost jako profesionální stroje. To znamená, že neodstraní všechny nečistoty z koberce a mohou ho dokonce poškodit.
  • Stroje na hloubkové čištění koberců vyžadují správné použití a údržbu. Pokud nevíte, jak správně nastavit teplotu, tlak, množství vody a čisticího prostředku, můžete způsobit přemokření nebo poškození koberce. Také je důležité po každém použití stroj důkladně vyčistit a usušit, aby se nevytvořily plísně nebo bakterie v nádrži.
  • Stroje na hloubkové čištění koberců jsou těžké a hlučné. Pokud máte více koberců nebo pokojů, musíte stroj přenášet a manipulovat s ním. To může být namáhavé a zdlouhavé.

Proto doporučuji, abyste si nechali čistit koberce profesionálem. Jako profesionální čistič koberců mám zkušenosti, znalosti a vybavení, které mi umožňují provést hloubkové čištění koberců rychle, efektivně a bezpečně. Mám profesionální stroj na hloubkové čištění koberců, který má vysoký výkon a nízkou spotřebu vody. Používám ekologické a hypoalergenní čisticí prostředky, které jsou šetrné k vláknům i lidskému/zvířecímu zdraví. Znám správnou techniku a postup pro různé typy a materiály koberců.

Jak si objednat hloubkové čištění koberců?

Pokud jste se rozhodli pro hloubkové čištění koberců na podzim i mimo něj, rád vám s tím pomohu. Stačí vytvořit objednávku na webu www.marekcistic.cz a v kalkulátoru vybrat typ koberce či jeho velikost, který byste potřebovali hloubkově vyčistit. Také mi můžete zavolat pro rychlé dotazy na tel. 721 046 023 kde Vám mohu sdělit základní informace, ale objednávku stejně musíte vytvořit na webu, pak Vám navrhnu termín čištění u Vás doma e-mailem.


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram